Jimi Hendrix Recension

Speltillverkaren NetEnt levererar spel i toppklass och den senaste tiden har det kommit ett antal slots med kända musiker som tema. De har inte misslyckats här heller. En av dessa slots är om den legendariska Jimi Hendrix. Sloten släpptes den 21 April 2016 och kan nog räknas vara en av deras mest påkostade med originalmusik från legendaren och en helt fantastisk grafik och animering.

Sloten har 5 hjul, 3 rader och hela 20 vinstlinjer. På hjulen har du typiska 60-talssymboler som hjärtan och blommor, skivor och även ett öga. Men det som gör det så speciellt är de klassiska Hendrix låtarna som spelar under spelets gång. Du får höra Crosstown Traffic, Purple Haze och Little. Insatserna för att spela är minst 2 kr upp till 2000 kr för den som vill satsa lite extra

Så vad erbjuder spelet mer?

Om ditt första intryck är att spelet verkar lite enkelt och banalt så lär du tänka om när du väl spelar det. Sloten har hela 6 stycken bonusfunktioner. 2 stycken finns i grundspelet och där du kan få re-spins och wilds.

Purple Haze-funktionen: Om du lyckas få denna kommer 3 stycken wildsymboler spridas över hjulen, och det medan Jimi själv spelar sina kända låtar.

Red Guitar Re-spin-funktionen: Här handlar det om att få Hendrix röda gitarr, vilket kommer att aktivera återsnurrsfunktionen.

Pick and Click-funktionen: Detta är nog det bästa med spelet vad gäller funktioner. För att komma åt denna måste du få tre av Jimis änglasymboler. För att se vad du vunnit klickar du på en högtalare och vinsten visas. Så vad kan du vinna?

  • Myntvinst: Du väljer 3 mynt för att få en vinst. För att öka din vinst finns en multiplikator mellan 8x till 30x din insats, vilket kan ge stora pengar.
  • Crosstown Traffic Free Spins: Om du istället väljer 3 stycken orangea röksymboler så får du 6 gratissnurr.
  • Purple Haze Free Spins: Väljer du lila röksymbolerna får du mellan 6-12 gratissnurr.
  • Little Wing Free Spins: Slutligen om du väljer de blå röksymbolerna får du 6-12 fria snurr.

Sammanfattning

Det är bara att buga och bock för NetEnt. Återigen har de lyckats med en slot som är något utöver det vanliga. Den kommer lätt att klättra i spelarnas favoritlistor och det med rätta. Detta är en slot som varmt rekommenderas tack vare sin stora variation av funktioner och den fantastiska grafiken.